ASSOCIACIÓ DE TRASPLANTATS I DONANTS D’ANDORRA

Qui Som

Som un grup de persones trasplantades, en llista d’espera i donants que hem decidit crear una associació que reculli les nostres inquietuds i que serveixi, entre d’altres, per compartir experiències i donar suport a altres persones que es troben en la mateixa situació que nosaltres o similar.

Associació de Trasplantats i Donants d’Andorra

L’associació ATIDA va ser constituida l’any 2016, és una associació sense ànim de lucre. I les persones integrants d’ATIDA, som un grup de persones trasplantades, en llista d’espera i donants d’òrgans, que de manera voluntària i per iniciativa pròpia, sentim la necessitat de reflectir les nostres inquietuds, compartir experiències i donar suport a altres persones que es vegin en la mateixa situació que nosaltres. Considerem com afectats, tant als malats, com als seus familiars, en els que repercuteixin els factors sanitaris, socieconòmics i emocionals de la malaltia en aquesta nova situació que se’ls presenta.

El principal objectiu d’ATIDA és el d’informar, ajudar i orientar a totes les persones trasplantades, o en procés de ser-ho,així com als seus familiars i donants.

Un altre objectiu prioritari per l’Associació és sensibilitzar la població en general pel que fa al tema de la donació. És molt important  conscienciar les persones que amb un gest tant generós com la donació col·laboren a salvar vides. Perqué creiem que la donació és primordial, sense ella és impossible el trasplantament i per tant la curació, farem tots els esforços que calguin per aconseguir que a nivell legislatiu això sigui una realitat. Actualment la manca d’un marc legal en aquest sentit, fa que la donació a Andorra, tant d’òrgans com de teixits, sigui a hores d’ara impossible.

ATIDA creu en la solidaritat humana. I el nostre és un país molt solidari, com ho ha demostrat en múltiples ocasions i no defallirem fins que la voluntat de molts andorrans /es i residents de ser donants sigui una realitat.

Altrament defensarem i lluitarem per millorar les condicions actuals de tots aquells donants vius que amb el seu gest, generós i altruista, salven vides.

ATIDA col·laborarà amb totes aquelles entitats públiques i privades i amb les institucions del país que treballin per potenciar i facilitar la donació d’òrgans i teixits.

QUINS SÓN ELS NOSTRES OBJECTIUS?

• Informar, orientar i donar suport a les persones trasplantades o en procés de ser-ho, així com a donants i familiars.
• Millorar la qualitat de vida dels pacients trasplantats.
• Sensibilitzar l’opinió pública per aconseguir la donació d’òrgans per al trasplantat al nostre país.
• Cercar ajuts socials i administratius en benefici del trasplantat i donant.
• Col·laborar amb totes les entitats públiques i privades, i amb les institucions del país, mantenint una relació i un contacte permanents per fomentar la donació.

ORGANITZACIÓ – LA JUNTA DIRECTIVA

  • President: Toni Gamero
  • Vicepresident: Jaume Boneta
  • Secretària: Mª Jesus Martínez
  • Tresorer: Mayra Pérez
  • Vocal: Enric Garcia
  • Vocal: Suzete Botelho
Esdeveniments
1
Voluntaris
1
Donants
1
Socis
1