Loading...

ASSOCIACIÓ DE TRASPLANTATS I DONANTS D'ANDORRA

+376 373037

Donació

Informació per donants

A Andorra , actualment, no es poden fer donacions d’òrgans i teixits. El seguiment de les malalties relacionades és assegurat pel sistema sanitari andorrà fins a les portes del trasplantament.

En el cas de les donacions d’òrgans i teixits, de moment no es poden fer a Andorra però s’hi està treballant molt fermament tant des de l’associació com des de Govern.

Actualment ja disposem de la llei 34/2018, del 20 de desembre, d'òrgans, cèl·lules, teixits i sang. El futur és esperançador per fer realitat, un dia la donació a Andorra.

En el cas de la donació en viu, en casos especials en que un familiar necessita un ronyó per exemple, es va acceptar un decret llei el 20.07.2016 el qual dona el 100% de la baixa loboral, les proves i la intervenció als donants vius

A continuació trobareu tota la informació disponible a nivell de Catalunya, que és la comunitat autònoma veïna  on majoritàriament són atesos els pacients derivats des d’Andorra.  

L'OCATT és l'organització responsable de planificar, ordenar i coordinar les activitats relacionades amb l'extracció, la conservació, la distribució, el trasplantament i l'intercanvi d'òrgans i teixits per utilitzar-los amb finalitats terapèutiques a Catalunya.

Més informació a nivell de Espanya.

L’Organització Nacional de trasplants  (O. N. T) és un organisme coordinador de caràcter tècnic, pertanyent al Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, encarregat de desenvolupar les funcions relacionades amb l’obtenció i utilització clínica d’òrgans, teixits i cèl·lules. La seva estructura es basa en una organització reticular a tres nivells: Coordinació Nacional, Coordinació Autonòmica i Coordinació Hospitalària.

I França :

Trobareu informació interessant i rellevant aquí:

HOPITAL.FR
 

Altres pàgines d’interès:

Federació nacional ALCER

Associació de Malalts de Ronyó - ADER

Associació de Malalts hi ha Donants d'Òrgans per Trasplantaments "AEDOPAT"

 

 

 

  • Connecteu-vos al nostre

    i participa ! ;)