Loading...

ASSOCIACIÓ DE TRASPLANTATS I DONANTS D'ANDORRA

+376 373037

Donació

1r acte Homenatge al donant el dia 14 d'octubre de 2023.

1r acte Homenatge al donant el dia 14 d'octubre de 2023.

Oct 29, 2023

Celebrem el 1r aniversari de l'escultura "Jo en tu" amb un agraïment als donants.

El Parc Central d'Andorra la Vella ha acollit el dia 14 d'octubre de 2023 l'acte "Homenatge al donant", coincidint amb el Dia Mundial de la donació d'òrgans, teixits i cèl·lules. La celebració, que ha comptat amb la presència dels membres i amics de l'associació així com de les autoritats, encapçalades per la ministra de Salut del Govern d'Andorra, Helena Mas i el cònsol menor d'Andorra la Vella, Miquel Canturri, ha servit d'escenari per reivindicar la necessitat de disposar d'una legislació plena que garanteixi la donació a Andorra.
Durant la celebració, diferents membres d'ATIDA, persones trasplantades i donants en vida, han agraït la generositat dels donants d'òrgans, cèl·lules i teixits i de les seves famílies i han recordat de la importància que la societat andorrana se sensibilitzi i col·labori de manera activa en la donació. En aquest sentit, el president de l'associació, Toni Gamero, s'ha mostrat esperançat tot demanant "un pas més per part de l'administració en el camí cap a la donació, perquè qualsevol persona que ho desitgi pugui ser donant d'òrgans i teixits a Andorra".
Durant l'acte, la ministra de Salut, Helena Mas, ha refermat el compromís del Govern de continuar treballant cap a un model sanitari que permeti les donacions d'òrgans, cèl·lules i teixits de manera a millorar la qualitat de vida de les persones afectades i, en alguns casos, salvar vides: "És necessari fer un pas endavant en el terreny de la donació, per això des del Govern ja estem treballant perquè en un futur es pugui dur a terme l'obtenció d'òrgans al país".
La jornada també ha comptat amb la participació de l'Esbart Santa Anna, dels Castellers d'Andorra i de nombrosos espectadors que han pogut gaudir de les actuacions, així com d'una donació floral a l'escultura "Jo en tu", i que es va inaugurar in situ ara fa un any en homenatge als donants. Aquesta escultura és precisament la que ha servit d'inspiració per a la producció d'un clauer simbòlic i benèfic que els assistents han pogut adquirir per contribuir al desenvolupament d'ATIDA.
 

Entrega floral al monument "Jo en tu" com a agraïment als donants.
La part més emocionant de l’acte la van protagonitzat la Josefina Porras i la Nuria Gras. (Trobareu un bloc especial per llegir les seves cartes)
Esbart Dansaire Santa Anna durant la seva actuació a l'acte, desplegant la lona donar va bé pel cor.
Actuació dels Castellers d'Andorra, pilar durant el qual van desplegar la lona donar és tornar a viure.
Blog Type: 
Blog
  • Connecteu-vos al nostre



    i participa ! ;)